Het Warmste Bos

STIHL steunt De Warmste Week 2018

het warmste bos

De Warmste Week is de grootste solidariteitsactie in Vlaanderen. Het idee is eenvoudig: iedereen kan acties organiseren en registreren om zo zijn of haar favoriete goed doel te steunen.

Onder het motto "iedereen voor iedereen"  wil de Warmste Week actievoerders en begunstigden inspireren en verbinden door hen samen te brengen. ‘Mensen die zich belangeloos inzetten en zo het verschil maken in het leven van andere mensen. Dat is waar De Warmste Week echt om draait', klinkt het bij de VRT.

De Warmste Week krijgt een radiostem via Music For Life van Studio Brussel en vindt in 2018 opnieuw plaats op het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december. Tijdens deze week zal er elke dag een (inter)nationaal bekende muziekband optreden ten voordele van een goed doel. Deze concerten staan bekend als "The Flame".

STIHL is hoofdpartner van "The Flame". Verder organiseert STIHL ook een eigen actie om geld in het laatje te brengen voor een goed doel. Met ‘Het Warmste Bos' wil STIHL Natuurpunt steunen, dat zich inzet voor het beschermen van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Geen verrassing, want STIHL en Natuurpunt werken sinds vele jaren heel goed samen. Zo werken Natuurpunt arbeiders en vrijwilligers met producten van STIHL. De kettingzagen, bosmaaiers en heggenscharen zijn onmisbaar om aan natuurbeheer te doen en ecologisch bosbeheer in de praktijk om te zetten.

Een ploeg van Natuurpunt vrijwilligers en STIHL medewerkers zette zich in om houten schijfjes te zagen, te polijsten en te decoreren. Ze zijn gemaakt uit kastanjehout geleverd door Natuurpunt en afkomstig van duurzaam beheerde bossen. De schijfjes zijn leuk als kerstversiering en zijn te koop voor 4 euro per stuk. Op de plantdag van "Het Warmste Bos" kan je er bovendien jouw eigen boom mee personaliseren. Daarnaast worden ook warme en "Stihlvolle" mutsen verkocht voor 7 euro per stuk. Per verkocht Warmste Bos-schijfje kan Natuurpunt 1 m² nieuw bos aankopen, per verkochte muts zelfs 2 m². De schijfjes en mutsen kunnen vanaf 17/11/2018 gekocht worden bij een STIHL dealer in jouw buurt. De schijfjes zijn ook te koop op de website van Natuurpunt en de Natuurpunt bezoekerscentra van Antwerpen Noord (Ekeren), Uitkerkse Polder (Blankenberghe), De Bourgoyen (Mariakerke) en Meetjesland (Eeklo).

Zo kan iedereen mee bouwen aan ‘Het Warmste Bos', dat zal worden aangeplant grenzend aan het historisch natuurgebied Ganzeveld in Aalter. Samen zorgen we voor meer zuurstof in Vlaanderen en de broodnodige extra ruimte voor onze fauna en flora.

Heb je ‘Het Warmste Bos' gesteund? Dan ben je meer dan welkom om bomen te komen planten in dit nieuwe bos. De plantdag wordt georganiseerd op 17/02/2019.