Welke kettingzaag is geschikt voor mij?

Welke kettingzaag is geschikt voor mij?

Een kettingzaag is een handig gereedschap bij veel tuinklussen, maar welk model moet je kiezen? Ga je voor een accu, elektrische of benzine variant? Om je te helpen, hebben wij een handig overzicht gemaakt van de verschillende STIHL kettingzagen. Zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet welke kettingzaag het meest geschikt is voor jou.

Benzine kettingzaag

De benzine kettingzagen zijn met hun krachtige motor geschikt voor bijna iedere klus! Het voordeel van een benzine kettingzaag is, dat je geen rekening hoeft te houden met een snoer. Ze zijn er zowel voor de kleinere tuinen als voor de professionals.

 • Lichte benzine kettingzagen
  De lichte benzine kettingzagen zijn geschikt voor kleinere tuinen en heel handig voor het zagen van haardhout en het in vorm houden van bomen.
 • Benzine kettingzagen voor land- en tuinbouw
  De kettingzagen voor land- en tuinbouw zijn voorzien van een innovatief en intelligent motormanagement. Deze kettingzagen zijn onder andere geschikt voor het zagen van haardhout, het vellen van bomen met dunne stammen en het onderhoud in land- en tuinbouw. 
 • Benzine kettingzaag voor bosbouw
  In de bosbouw zijn de STIHL benzine kettingzagen niet weg te denken; deze kettingzagen zijn robuust en krachtig. Deze modellen zijn speciaal gemaakt voor professioneel gebruik in de bosbouw.

Accu kettingzaag

Ga je de kettingzaag in een gesloten of geluidsgevoelige omgeving gebruiken? Dan is het goed om voor een accu kettingzaag te kiezen! Naast een geluidsarme werking, is de accu kettingzaag ook een milieuvriendelijke oplossing.

 • Kleine tuin
  De accu kettingzagen van het AK systeem zijn ideaal voor het gebruik bij kleine tuinklussen.
 • Grote tuin en professionals
  Wil jij grotere klussen aanpakken met je kettingzaag? Dan zijn de accu kettingzagen van het AP systeem meer geschikt. Deze zijn een goede keuze bij grotere tuinen en professioneel gebruik.

Elektrische kettingzaag

Ook de elektrische kettingzaag is een goede keuze als je de zaag in een afgesloten ruimte gaat gebruiken. Het verschil met de accu kettingzaag is dat de elektrische variant bekabeld is; let er dus op dat er altijd een stroompunt in de buurt is. De elektrische kettingzagen zijn heel geschikt voor het zagen van brandhout, maar ook voor de precisieklussen zoals houtsnijwerk. Bekijk hier alle elektrische kettingzagen.

Kettingzaag voor reddingwerkers

Voor reddingwerkers is er een speciale kettingzaag ontwikkeld. Denk aan noodsituaties voor brandweer en hulpdiensten, waarbij stevige materialen doorgezaagd moeten worden. De reddingskettingzaag is enkel geschikt voor ervaren gebruikers/hulpverleners. Bekijk de reddingskettingzaag.

Boomverzorging

Ben jij een ervaren opgeleide gebruiker en zoek je een specifieke kettingzaag voor boomverzorging, bekijk dan ons assortiment kettingzagen voor boomverzorging.

Meer informatie?

We hopen dat we je op weg geholpen hebben bij de vraag welke kettingzaag geschikt is voor jou. Wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met een STIHL dealer bij jou in de buurt. Hij helpt je graag verder!

Bekijk ook alle accessoires voor kettingzagen.